GORAN.

“Ik heb zelf ervaren hoeveel positiefs de urban cultuur mij heeft gebracht tijdens mijn eigen jeugd.”

Ik ben opgegroeid in de wijk Spangen in Rotterdam west. Dit is bij uitstek een wijk waar multiculturaliteit en zelfontplooiing hand in hand samen gaan. Je leerde er zoveel en dat letterlijk op straat. Voor sommigen was die realiteit een verkeerde leerschool en kozen zij helaas voor een ander pad. Anderen, waaronder ikzelf, pikten er juist de mooie dingen uit en wisten dit te ontwikkelen naar iets positiefs. Alle facetten van ‘urban’, van sport tot muziek hebben ons gesterkt in onze ontwikkeling tot de personen die wij nu zijn.

“HET ONTWIKKELEN VAN TECHNISCHE VAARDIGHEDEN WAS IETS WAAR WIJ CONSTANT MEE BEZIG WAREN.”

Tijdens mijn studieperiode heb ik zeven jaar bij Nighttown gewerkt. Het grootste en bekendste poppodium van Rotterdam. In die jaren was er ook altijd veel aandacht voor Urban. Diverse substromingen kwamen in Nighttown aan hun trekken. Ik vergeet nooit meer hoe geweldig het jaarlijkse Breakdance-event was. Uit heel Europa kwamen jongeren naar ons toe om elkaar af te troeven en hun nieuwste moves te laten zien.

Ik hoop dat wij met Urban Culture Lab een grote groep jongeren kunnen bereiken met de diverse activiteiten. Ze bereiken met het doel om ze te helpen met hun zelfontplooiing. Ik heb zelf ervaren hoeveel positiefs dit mij heeft gebracht tijdens mijn eigen jeugd. Dit wens ik dan ook alle jongeren van deze tijd toe, in de hoop dat ze voor de juiste weg kiezen en daar het maximale uithalen.