DESI.

“Wij creëerden onze eigen varianten en dat gebeurde eigenlijk overal in Rotterdam.”

Ik ben opgegroeid in de volksbuurt Crooswijk en het oude Westen. Daar was ik altijd buiten te vinden. Samen met vrienden luisterden we naar (de nieuwste) muziek, waren we aan het beatboxen en rappen, oefenden we buiten onze dansmoves (R&B en breakdance) en waren we fanatiek aan het sporten. Tijdens al deze bezigheden creëerden we onze eigen varianten en dat gebeurde eigenlijk overal in Rotterdam. Jongeren uit wijken troffen elkaar tijdens toernooien, battles (soms gewoon op het schoolplein) en tijdens het uitgaan.

De ervaring met de urban cultuur was intens, ook al hadden we dat toen nog niet door. Urban is a way of life. Je bent het, je voelt het en je straalt het uit. Onbewust beïnvloedt je mensen in je (directe) omgeving. Met creativiteit en passie. Eind jaren ’90, begin 2000, waren mijn toenmalige zakenpartner (Kenneth Straal) en ik voorlopers en ik mag wel zeggen grondleggers van de Urban Movement in de Rotterdamse uitgaansscene met onze drukbezochte feesten R&Beachparty (club Tropicana), en R&B vs. Mellow (the Jam/Cream).

Met deze feesten verbonden we verschillende muziekstijlen en de aanhangers ervan (wat in die tijd ‘not done’ was). Wij deden het gewoon. Nu, jaren later, praten mensen hier nog steeds over.

“URBAN IS A WAY OF LIFE. JE BENT HET, JE VOELT HET EN JE STRAALT HET UIT.”

Mijn visie is om te luisteren naar de jeugd, hen met respect te behandelen en ruimte te geven om te ontplooien. Zij verdienen een platform om zich te uiten, om te proberen, te vallen en op te staan om vervolgens wel of niet succesvol te worden. De jeugd heeft de toekomst en heeft vaak veel meer in zich dan zij zelf weten. met de juiste ondersteuning krijgen zij de kans om de ban te breken en de ogen van de gevestigde, vaak conservatieve, orde te openen. Urban zal altijd blijven en hoeft zich in de toekomst niet te beperken tot de grootstedelijke gebieden.